ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden

Stomen Voorwaarde
Wij kunnen niet instaan voor verlies of schade aan knopen,gespen,ritssluiting,ceintuur,of schade ontstaan door onjuiste,onvolledige of onleesbare etikettering.vergoederen worden voor risico van de cliënt behandeld.indien aan een door ons gegeven advies,geen gehoor wordt gegeven,geschiedt behandeling voor eigen risico.Eventuele klachten worden schriftelijk behandeld zonder deze bon kunnen wij geen goederen afgeven.

Wat gebeurt er met uw kleding?
Wat gebeurt er met uw kleding of ander textiel tussen het moment dat deze bij ons binnenkomt en u deze weer fris verzorgd terugontvangt?

Nakijken & labelen
Bij binnenkomst wordt ieder stuk door ons nagekeken op bijzonderheden zoals speciale vlekken of andere onvolkomenheden die extra aandacht behoeven. Het onderhoudslabel wordt geraadpleegd voor eventuele bijzonderheden. Tevens worden uw eigendommen direct van een nummer voorzien.
Sorteren en voorbehandelenOm heldere kleuren fris te houden worden lichte en donkere materialen voor reiniging van elkaar gescheiden. Extra gevoelige materialen worden eveneens apart gehouden. Voordat het textiel in de reinigings­machine gaat worden sommige vlekken voorbehandeld, om te voorkomen dat ze door de warmte bij het drogen fixeren. Deze voorbehandeling heet detacheren en vergt naast de nodige vakkennis ook het gebruik van speciale apparatuur en vloeistoffen. Sommige vlekken worden bij voorkeur pas verwijderd nadat het textiel in de machine is behandeld.
Veilig reinigenDe speciale, computergestuurde reinigingsmachine wordt gevuld en afhankelijk van de trommelinhoud wordt vervolgens een reinigingsprogramma gekozen om vuil met een speciaal oplosmiddel uit het textiel te spoelen. Daarbij wordt het weefsel niet aangetast en treedt geen krimp op, zoals bij het wassen met water vaak het geval is.
Drogen en nabehandelenNa gebruik wordt het oplosmiddel gedestilleerd en voor hergebruik geschikt gemaakt. Het textiel wordt in de trommel gedroogd tot het laatste oplosmiddel eruit verdwenen is. Ondanks de voorbehandeling worden sommige vlekken pas na behandeling van het textiel in de machine echt zichtbaar. Mocht dat het geval zijn dan worden deze alsnog verwijderd.
AfwerkingOm ervoor te zorgen dat kleding er na behandeling weer “als nieuw” uitziet wordt deze vakkundig in vorm gebracht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale apparaten zoals een pers of een strekpop, waarmee stoom door het textiel wordt geblazen. Door deze werkwijze wordt de vorming van eventuele glansplekken vrijwel uitgesloten. Deze afwerking is vrij arbeidsintensief en vraagt de nodige kennis van zaken.
Controle en uitgaveVoor aflevering wordt gecontroleerd of er geen vlekken zijn achtergebleven en of de afwerking correct gebeurd is. Eventuele problemen worden alsnog opgelost en indien nodig wordt de reiniging zelfs volledig opnieuw gedaan. Aan de hand van de eerder aangebrachte nummers worden de goederen weer gereed gehangen of gelegd. Op de afgesproken tijd worden ze vervolgens weer fris en schoon aan u afgeleverd of kunt u ze ophalen!

Het belang van goed verzorgde kleding
Uit ervaring weten wij hoeveel belang onze klanten hechten aan een verzorgd uiterlijk en een professionele uitstraling. Kleding speelt daarbij een zeer belangrijke rol.Ook weten we dat goede kleding vaak duur is. Daarom doen wij ons uiterste best om deze voor u in perfecte conditie te houden. Vuil en vlekken worden grondig verwijderd door een speciale reinigingsmethode, die vriendelijk is voor het textiel en kleuren en weefselstructuur niet aantast. Na reiniging voelt het materiaal prettig aan en zijn eventuele onaangename luchtjes verdwenen. Reiniging met onze moderne apparatuur maakt het mogelijk om materialen van bijvoorbeeld diverse soorten wol, polyester en zijde te ontdoen van vettige verontreinigingen zonder krimp of ander vormverlies. Deze materialen kunnen niet met zeep en water gereinigd worden wegens de kans op beschadiging. Eventuele vlekken krijgen een speciale behandeling alvorens de kleding in de machine wordt gereinigd.

 

Share This